در حالی که طی دوران طاعون و قحطی، بیماری های عفونی مهم ترین عامل مرگ و میر بوده اند، در عصر بیماری های مزمن ساخت بشر، انواعی که به سبک زندگی بستگی دارند، همانند بیماری های قلبی، عروقی، ریوی و سرطان علت اصلی مرگ و میر به حساب می آیند.

مشخص شده است که این موج بیماری های مزمن به دلیل گرایش جهانی ما به سمت رژیم های غذایی مبتنی بر مواد جانوری و فراوری همانند گوشت، تخم مرغ، لبنیات، روغن ها، نوشابه های گازدار، نمک، شکر و غلات فاقد سبوس رخ داده است. کشور چین، یکی از بهترین موارد مطالعه شده است که منحرف شدن مردم از رژیم غذایی سنتی و بر پایه مواد گیاهی، موجب افزایش چشمگیر بیماری های مزمن مرتبط با غذا همانند چاقی، دیابت، بیماری های قلبی عروقی و سرطان شده است.

جالب اینجاست که رژیم های غذایی پیشگیری کننده از سرطان های شایع، همان رژیمی است که جلوی بیماری عای قلبی، دیابت نوع دوم و بسیاری از عوامل مرگ و میر را می گیرد. برخلاف داروها که فقط برای شرایط خاص تجویز می شوند و ممکن است عوارض جانبی خطرناک داشته باشند و در نهایت احتمالا فقط نشانه های بیماری را برطرف می کنند، رژیم غذایی سالم، همزمان به تمام اندام های بدن سود می رساند، به جای عوارض، پیامدهای خوب جانبی دارد و ممکن است علت ریشه ای و اصلی بیماری را نیز درمان کند.

تنها رژیم غذایی که در پیشگیری و درمان این بیماری های مزمن، مفید تشخیص داده شده، رژیمی کامل بر پایه مواد گیاهی است که طی آن، الگوی خوراک به سمت میوه ها، سبزیجات، حبوبات و غلات فراوری نشده تغییر می یابد و از گوشت، لبنیات، تخم مرغ و مواد فراوری شده تا حد امکان پرهیز می شود.

حقیقت این است که پایبند بودن به تنها چهار عامل ساده و سالم در سبک زندگی، نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری های مزمن دارد:

‫- عدم مصرف دخانیات

‫- دوری از چاقی

‫- نیم ساعت ورزش روزانه

‫- تغذیه سالم

که مورد آخر، به جای تبدیل شدن به عبارتی روزمره، به شکل خوردن میوه و سبزی بیشتر، غلات کامل و گوشت کمتر به کار بسته شود. این ۴ عامل به تنهایی عامل پیشگیری از ۷۸ درصد بیماری های مزمن هستند. اگر از صفر شروع کنید و بتوانید در نهایت هر ۴ مورد را رعایت کنید، احتمال ابتلا به دیابت را تا ۹۰ درصد از خود دور می کنید، احتمال حمله و سکته قلبی در شما به ترتیب ۸۰ و ۵۰ درصد کاهش می یابد و ریسک سرطان را به یک سوم کاهش می دهید. در مورد برخی سرطان ها همانند سرطان روده بزرگ که دومین سرطان کشنده دنیا است، ۷۱ درصد از موارد را می توان با تغییر سبک زندگی که همان رعایت ۴ مورد ذکر شده است، پیشگیری نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.